Rólunk

Sziasztok!
Tóth Ugyonka Krisztina vagyok, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karának első éves pszichológus hallgatója. Mindig is közel állt hozzám a történelem, de csak a gimnáziumban lett igazi szerelmem, az akkori kiváló oktatóimnak köszönhetően. 2018-ban én is indultam a Bonus Intrán, ahol (legnagyobb meglepetésemre) a zsűri úgy gondolta, hogy én teljesítettem a legjobban és nekem ítélték oda az első helyet. Ennek köszönhetem, hogy ma az MCC juniorprogramjának tagja lehetek és noha nem ezen a téren folytattam tanulmányaimat a Bonus Intra szervezőjeként továbbra is az életem fontos része maradhatott a történelem. Idén én kaptam a megbízást, hogy koordináljam a verseny tartalommal foglalkozó divízióját. Én már alig várom, hogy személyesen is találkozhassunk veletek és tényleg csak ajánlani tudom ezt a versenyt mindenkinek, aki egy kicsit is szereti a történelmet, de már elege van a tudásorientált, tankönyvszagú versenyekből, és szeretné kipróbálni magát kutatásban, kvízben, prezentálásban is. A junior felvételi mellett (ami nekem a legfőbb motiváció volt) számos más nyereménnyel, de ami a legfontosabb rengeteg élménnyel gazdagodhattok a verseny folyamán, mert a Bonus Intra tényleg rólatok szól! Hamarosan találkozunk!


 

Sziasztok!
Ménkű Andrea vagyok, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar elsőéves jogász hallgatója. A történelem iránti szeretetem már korán megmutatkozott, sok versenyen részt vettem, amik közül kiemelkedik a Bonus Intra. A tavalyi évben egészen a döntőig meneteltem, ahol második helyen végeztem. Nagy öröm számomra, hogy idén tagja lehetek a szervezőcsapatnak is.


 

Sziasztok!
Csepeli Sára vagyok, a Budapesti Corvinus Egyetem alkalmazott közgazdaságtan szakos, elsőéves hallgatója, valamint a Mathias Corvinus Collegium Junior évfolyamának tagja. A Bonus Intra történelemversennyel tavaly kerültem először kapcsolatba. Akkor a számomra legkedvesebb történelmi időszak, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc témakörében került megrendezésre a verseny. A megmérettetés szerintem rendkívül izgalmas és változatos feladatokból állt, úgymint az online szimulációs játék, a Hadtörténeti Múzeumban tett feladatmegoldással egybekötött látogatás, illetve a szakmai zsűri előtt való prezentálás. Nagy örömmel tölt el, hogy ebben a tanévben már a szervező csapat kommunikációért felelős tagjaként segíthetem egy újabb verseny megvalósulását. Idén is egy remek témával készülünk számotokra, így bátorítok mindenkit a jelentkezésre, és sok sikert kívánok a versenyzéshez!


 

Sziasztok!
Jereb Botond vagyok a Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Karának első éves politológus hallgatója. A történelem iránti érdeklődésem már kiskorom óta aktívan befolyásolta szabadidős tevékenyégeimet, az évek során mélyebben foglalkozatott a Kereszteshadjáratok történeti és politikai vonatkozásai, az Oszmán Birodalom felemelkedése és bukása, illetve az első világháború és az azt követő békerendszerek eseményei. Igaz, középiskolai pályafutásom során figyelmemet elkerülte a Bonus Intra Országos Történelemverseny, azonban idén lehetőségem nyílt bekerülni a versenybizottságba, és bízom benne, hogy a verseny előnyére tudok válni tevékenységemmel. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt, az inkább gondolkodtatós, életszerű és -szagú versenyt, biztos vagyok benne, hogy aki belevág, az nem fogja megbánni döntését és hatalmas élményekkel gazdagszik majd.


 

Sziasztok!
Dombi Máté vagyok. Idén szeptember óta a Corvinus Egyetem nemzetközi tanulmányok szakán tanulok, valamint a Mathias Corvinus Collegium junior programjának is tagja vagyok. A történelem iránt szinte szenvedélyesen rajongok, ezért tavaly, még a középiskolás program tagjaként nem volt kérdés számomra, hogy jelentkezem a versenyre. Akkor a döntőig jutottam, ahol 4. helyezést értem el. A döntő, de általában véve az egész verseny fantasztikus élmény volt számomra. Mind a felépítése, mind pedig a lebonyolítása nagyon megnyerte tetszésemet mindemellett sok olyan embert ismerhettem meg, akikkel máig jó kapcsolatot ápolok. Ennek köszönhetően egyértelmű volt számomra, hogy részt szeretnék venni magam is a verseny szervezésében, melyben a szponzorációval kapcsolatos dolgokért felelek.


Sziasztok!
Benedeczky Lehel vagyok a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi szakára járok már második éve. Engem ért a megtiszteltetés, az idei Bonus Intra Országos Történelemverseny főszervezője lehetek. Egész életembe imádtam a történelmet, viszont sose akartam versenyen indulni, mert úgy gondoltam, hogy minden tanulmányi verseny unalmas és száraz. Szerencsémre elindultam a Bonus Intra-n és megtapasztaltam, hogy mennyire sokoldalú és érdekes ez a verseny. Remélem ti is neveztek, mert az biztos, hogy egy életre szóló élményben lesz részetek 🙂