Versenykiírás

A 2017/2018-es tanévben is megrendezésre kerül a Bonus Intra Történelemverseny, ahová szeretettel várunk minden történelmi érdeklődésű tanulót, aki szeretné sokoldalúan megméretni tárgyi tudását, tudományos illetve kreatív gondolkodásmódját, történelmi műveltségét. A hagyományoknak megfelelően magas színvonalú versennyel, szakmai zsűrivel és értékes ajándékokkal készülünk, ám az idén minden eddiginél interaktívabb feladatokkal várjuk a résztvevőket.

A verseny összes feladata egy történelmi téma köré épül, amelyek során a versenyzők összemérhetik az e témára vonatkozó részletes ismereteiket (általunk megadott források alapján), stratégiai gondolkodásukat és tudományos kommunikációs készségeiket.

Az idei téma az 1848/49-es forradalom és szabadságharc.

A verseny résztvevői:

A középiskolák 9-13. évfolyamára járó diákok. A versenyzők bármelyik középiskola (gimnázium, szakközépiskola stb.) bármely tagozatáról érkezhetnek, illetve szeretettel várjuk a határon túlról érkező diákokat is.

A verseny menete:

A Bonus Intra Országos Történelemverseny három fordulóból áll: online selejtezőből, egy esszéből és élő döntőből. A döntőbe a második forduló során legmagasabb összpontszámot szerző versenyzők kerülnek be.

Az online forduló során a versenyzők egy tíz körös történelmi játékban vesznek részt. (Előtte egy tesztjátékon ki lehet próbálni a szimuláció működését, a szakmai követelményeket, forrásokat pedig közöljük honlapunkon.)

A második forduló során a versenyzőknek egy közepes terjedelmű, önállóan elkészített esszét kell beadniuk. A dolgozatok eredetiség, a szakmaiság és a követelmények teljesítésének szempontjai alapján kerülnek értékelésre.

A döntő helyszíne a Mathias Corvinus Collegium épülete (1016 Budapest, Somlói út 51.). A döntőbe jutottak a kétnapos rendezvény során történelmi vetélkedőn és az esszé témájából szakmai zsűri előtt bemutatott prezentációkon keresztül bizonyíthatják tudásukat.

A verseny díjazása:

A döntő résztvevői valamint a helyezettek értékes nyereményekben részesülnek. A verseny győztese automatikusan felvételt nyer az MCC Juniorképzésébe, a többi résztvevő pedig szintén előnyt élvez a Collegiumba történő felvételi során.

BI_versenyszabályzat_2018