Versenykiírás

A 2018/2019-es tanévben is megrendezésre kerül a Bonus Intra Történelemverseny, ahová szeretettel várunk minden történelmi érdeklődésű tanulót, aki szeretné sokoldalúan megméretni tárgyi tudását, tudományos, illetve kreatív gondolkodásmódját, történelmi műveltségét. A Bonus Intra Történelemverseny Magyarország első középiskolásoknak szóló online történelmi játékkal kiegészülő tanulmányi versenye. A hagyományoknak megfelelően magas színvonalú versennyel, szakmai zsűrivel és értékes ajándékokkal készülünk!

A verseny összes feladata egy történelmi téma köré épül, amelyek során a versenyzők összemérhetik az e témára vonatkozó részletes ismereteiket (általunk megadott források alapján), stratégiai gondolkodásukat és tudományos kommunikációs készségeiket egyaránt.

A téma az Első világháború eseményei a hazai és nemzetközi színtéren.

A verseny résztvevői: A általános és középiskolák 9-13. évfolyamára járó diákok. A versenyzők bármelyik középiskola (gimnázium, szakgimnázium, stb.) bármely tagozatáról érkezhetnek, illetve szeretettel várjuk a határon túlról érkező diákokat is.

A verseny menete: A Bonus Intra Országos Történelemverseny három fordulóból áll: online selejtezőből, egy esszéből és az élő döntőből. A döntőbe a második forduló során legmagasabb összpontszámot szerző versenyzők kerülnek be.

Az online forduló során a versenyzők egy tíz körös történelmi játékban vesznek részt. (Előtte egy tesztjátékon ki lehet próbálni a szimuláció működését, a szakmai követelményeket, forrásokat pedig közöljük honlapunkon.)

A második forduló során a versenyzőknek egy közepes terjedelmű, önállóan elkészített esszét kell beküldeniük. A dolgozatok eredetiség, a szakmaiság és az előre megadott követelmények teljesítésének szempontjai alapján kerülnek értékelésre.

A döntő helyszíne a Mathias Corvinus Collegium épülete (1016 Budapest, Somlói út 51.). A döntőbe jutottak a kétnapos rendezvény során történelmi vetélkedőn és az esszé témájából szakmai zsűri előtt bemutatott prezentációkon keresztül bizonyíthatják tudásukat.

A verseny díjazása: A döntő résztvevői, valamint a helyezettek értékes nyereményekben részesülnek. A verseny győztese automatikusan felvételt nyer az MCC Juniorképzésébe, a többi résztvevő pedig szintén előnyt élvez a Collegiumba történő felvételi során.

Elérhetőség
bonusintra.mcc@gmail.com
https://www.facebook.com/bonusintra/